Nieuws
Je Leest nu
Wii U gamepad emuleren op een PC
2

Wii U gamepad emuleren op een PC

door Redactie16 mei, 2013

De ontwikkelaars van de Dolphin (GameCube en Wii) emulator zijn er in geslaagd om de Wii U Gamepad op de PC te emuleren. Dit betekent dat de gamepad niet langer hoeft te worden gebruikt zoals dat nu wel gebeurd, in de video is dit duidelijk te zien. De ontwikkelaars (of hackers, het is maar aan wie je het vraagt) gaven aan dat het relatief eenvoudig was door de slechte beveiliging van de Gamepad zelf.

Op Twitter was het bericht te lezen en Eurogamer heeft naar aanleiding van het bericht contact opgenomen met de ontwikkelaar Pierre Bourdon. Hij liet weten dat ze direct zijn begonnen met het kraken van de Gamepad toen hij en twee andere hackers de Wii U Gamepad in handen kregen. Al snel bleek de Gamepad in tegenstelling tot de Wii U zelf niet goed beveiligd. De firmware van het apparaat stond opgeslagen in de Flash, dit zonder encryptie. Door omgekeerd aan de slag te gaan hadden ze zo de binaire code in handen, wat ook meehielp was de simpele 802.11n verbinding die het apparaat gebruikt.

Films en Muziek streamen

Uit de firmware blijkt dat het apparaat nog geüpdatet kan worden door Nintendo, een flash update. Uit een test van Bourdon en zijn mede hackers blijkt dat de Wii U al ondersteuning heeft voor twee gamepads in de firmware. Mocht Nintendo de gamepads van een update voorzien dan is het in theorie mogelijk dat ze een streamfunctionaliteit toevoegen, denk hierbij aan het streamen van films en muziek.

Wii U emuleren

Als laatste werd er aan Bourbon gevraagd of de Wii U ook te emuleren valt? De processor zou niet al te lastig moeten zijn, het zat er wat tussenin volgens hem. De GPU, waarmee grafische toepassingen worden berekend, is een ander verhaal. De GPU is lastig programmeerbaar en dit maakt het voor het emuleren ook niet gemakkelijker. Het inzicht krijgen in hoe de GPU werkt is lastig. Kennelijk hoeft Nintendo zich minder zorgen te maken dat de Wii U binnenkort op de PC speelbaar is. Dat is zoals in dit verhaal al deels duidelijk werd wel mogelijk met de Wii.

De video ontbreekt helaas… Stuur ons een mailtje en we zullen het voor je fiksen!

Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!
 • 12 januari, 2015 op 03:54

  I feel that is among the such a lot significant information for me.
  And i am satisfied reading your article. However should commentary on some basic things, The website taste is
  great, the articles is really excellent : D.
  Just right task, cheers

 • 25 maart, 2015 op 22:57

  Hello there Your current web site starts up incredibly slow in my opinion, I don’t know who’s problem is
  that on the other hand youtube starts up fairly quick.
  Around the other hand thank you for publishing brilliant
  article. Everybody who actually stumbled on this website really should have
  noticed this article absolutely helpful. This one is without a doubt terrific everything that you
  have concluded and wish to see even more fascinating posts by you.
  I ‘ve got you saved to bookmarks to check
  out blogs you post.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.