Nieuws
Je Leest nu
Unreal Engine 4 niet voor de Wii U beschikbaar
0

Unreal Engine 4 niet voor de Wii U beschikbaar

door Redactie30 maart, 2013

Mark Rein van Epic Games heeft aangegeven dat er geen games uitkomen op de Wii U van Nintendo die gebaseerd zijn op de Unreal Engine 4. De reden hiervoor is het proces om games geschikt te maken voor de Wii U, zoals velen weten maakt de console gebruik van een tablet-controller, om de Unreal Engine 4 geschikt te maken zou veel tijd kosten wat uiteindelijk niet rendabel is.

Rein van Epic games geeft aan dat er met de nieuwe engine de nadruk op de volgende generatie consoles ligt. Een soortgelijk geval zien we bij de Frostbite 3 engine van DICE die ook niet beschikbaar is voor de Wii U, al richt DICE zich meer op de PC markt. Met deze informatie kunnen we ook al gauw wat titels doorstrepen voor de Wii U zoals deze week in een bericht van ons te lezen was. Dit zijn in willekeurige volgorde de volgende Battlefield 4, Dragon Age 3 en de volgende Mass Effect. Die laatste is niet geheel vanzelfsprekend omdat er eerder wel Mass Effect 3 voor de Wii U uitkwam.

Voor ontwikkelaars op het Wii U platform blijft het bij de Unreal Engine 3. Eerder op de Game Developers Conference gaf Epic Games nog een zeer mooie demo van de nieuwe engine, deze is hierboven te zien.

Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.