Nieuws
Je Leest nu
Toekomstige games zullen net als GTA V drie protagonisten hebben
6

Toekomstige games zullen net als GTA V drie protagonisten hebben

door Redactie30 mei, 2013
Tijdens de Cowen Technology, Media, and Telecom conferentie in New York liet Strauss Zelnick , CEO van Take-Two Interactive, weten dat hij de toekomst in games met drie protagonisten ziet, of met andere woorden, drie speelbare karakters. Hiermee verwijst Zelnick naar de binnenkort te verschijnen game Grand Theft Auto V. Hij doet verder nog bijzondere uitspraken die je hieronder kunt lezen
De huidige CEO van Take-Two Interactive en distributeur van Rockstar Games liet weten dat hij de toekomst in de opzet van Grand Theft Auto V ziet. Volgens hem zullen drie protagonisten een standaard voor games kunnen worden. Hij laat weten dat er op deze manier een nieuwe ervaring wordt gecreëerd, ook brengt het een groot voordeel met zich mee hoe het verhaal kan worden beleefd. In een reguliere game moet de hoofdrolspeler alle emotionele rollen spelen, goed, slecht, het slachtoffer, een agent of een held. Met drie speelbare karakters zou een beter verhaal naar voren komen.

Verder laat Zelnick weten dat Grand Theft Auto het belangrijkste merk voor Take-Two Interactive is. Mogelijk is het zelfs het belangrijkste merk uit de industrie. Zelnick gaat nog een stapje verder en denkt dat het wel eens één van de belangrijkste entertainment merken op de wereld kan zijn! Wel geeft hij steeds aan dat er over te praten valt.

Games verkopen

Afsluitend laat Zelnick ook wat horen over de zogenaamde ‘B Games’. Volgens hem zullen B games in de huidige markt geen kans van slagen hebben, het verkoopt niet goed genoeg. De consument zal volgens Zelnick enkel interesse hebben in de allerbeste IP’s. Het is zelfs voor A games moeilijk om goed te verkopen zegt Zelnick.

Nuance

Na de publicatie van het bericht op verscheidende media heeft Take-Two Interactive laten weten dat het iets anders moet worden opgevat. Het moraal van het verhaal zou zijn dat games innovatief moeten zijn om te slagen, drie protagonisten was daar een voorbeeld van.

Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.