Nieuws
Je Leest nu
Steam Box Prototype binnenkort beschikbaar
0

Steam Box Prototype binnenkort beschikbaar

door Rick de Vries6 maart, 2013

In een interview met de BBC heeft de mede-oprichter van Valve, Gabe Newell, gezegd dat het Prototype van de Steam Box binnenkort voor sommige consumenten beschikbaar is. Echter zijn er nog wel wat punten die verbeterd moeten worden.

Newell verteld in een interview die hieronder te zien is, dat het prototype over drie tot vier maanden vanaf nu beschikbaar zal zijn voor consumenten om het te testen. De tijd die ze nog nodig hebben gaat voornamelijk in het geluid dat de Steambox zelf maakt zitten, deze willen ze reduceren, verder zijn er nog meerdere versies van de controller. In het aankomende kwartaal moeten daar knopen worden door gehakt.

Controller

Hij doet ook nog interessante uitspraken over de controller zelf. Deze zou naar verluidt een hartmeter hebben, dit om de ervaring die je meemaakt in het spel aan te passen aan je gevoel. Hoe dit werkt is niet geheel duidelijk. Dit zou vrij eenvoudig kunnen met een lichtsensor. Het is wel de vraag hoe een getraind hart op de controller reageert in vergelijking met een ongetraind hart. Eigenlijk zou er een calibratie nodig zijn om de ervaring goed over te brengen. Allemaal vragen die nog onbeantwoord zijn!

Tot slot

Verder doet Newell nog de uitspraak dat hij positief gestemd is dat de console structuur meer op die van de Desktop Computer gaat lijken. Dit maakt het makkelijk voor de producent. Recentelijk is gebleken dat de PlayStation 4 ook op de welbekende x86 structuur draait. Hier kun je het interview bekijken.

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.