Nieuws
Je Leest nu
Honderden mensen die tegelijkertijd Pokemon spelen
3

Honderden mensen die tegelijkertijd Pokemon spelen

door Rick de Vries15 februari, 2014

Gisteren werd er nog voor Pokemon X en Y een nieuwe Pokemon onthuld, al was deze door een hack al bekend. Rond die tijd is er ook een opmerkelijk sociaal experiment van start gegaan. Wat gebeurt er als je meerdere mensen tegelijkertijd dezelfde game laat spelen? In samenwerking met de live stream van Twitch en een IRC bot die de opgegeven tekst van de gebruikers in het chatvenster vertaald beweegt het karakter realtime.

Er is gekozen voor de eerste Pokemon games Blue en Red. Door in het chat venster ‘start’, ‘up’ of ‘a’ te typen beweegt het karakter. Echter zijn er meer mensen die gelijktijdig ook iets invoeren en dit zorgt voor een opmerkelijk resultaat. Verrassend genoeg zijn de vele spelers al best ver gekomen. Hieronder kun je de live stream bekijken. Door de hoeveelheid mensen kan er vertraging optreden, was je van plan om het zelf eens te proberen. Flappy Bird is er niets bij qua moeilijkheidsgraad 😉

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.