Nieuws
Je Leest nu
Nintendo schuldig aan Patentinbreuk
0

Nintendo schuldig aan Patentinbreuk

door Redactie14 maart, 2013

Het bekende Japanse bedrijf Nintendo zou zich schuldig hebben gemaakt aan patentinbreuk volgens de federale jury van New York. Nintendo zou onrechtmatig gebruik hebben gemaakt van een patent dat te maken heeft met de Nintendo 3DS zijn wel bekende 3D technologie. Meer hierover lees je hieronder.

Het bedrijf zou vanwege de patentinbreuk een vergoeding van maar liefst 30,2 miljoen dollar aan de rechtmatige uitvinder Seijiro Tomita moeten betalen. De uitvinder Tomita claimde in 2011 al dat hij de rechtmatige eigenaar is van de gebruikte techniek in de 3DS die stereoscopische 3D-beelden zonder het gebruik van een bril weergeeft. Nintendo gaf zelf tijdens de zaak aan dat het niet de belangrijke functies van Tomita’s patent toepast.

Nintendo lijkt vrij zeker van zijn zaak. Er worden geen veranderingen verwacht door deze beslissing van de jury, hierbij wordt verwezen naar de verkoop van Nintendo systemen. Opmerkelijk is dat Tomita voorheen werknemer was bij de concurrent Sony, in 2002 stopte hij bij het bedrijf en ging met pensioen.

Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.