Nieuws
Je Leest nu
Nintendo houdt het kleinschalig tijdens de E3
0

Nintendo houdt het kleinschalig tijdens de E3

door Redactie25 april, 2013

Gisteren werd bekend dat Iwata, de huidige president van Nintendo, ook CEO wordt van het Amerikaanse deel. Vandaag kondigt het Japanse bedrijf aan dat ze geen grote presentatie gaan houden tijdens de E3 zoals we dat van voorheen kenden. De reden hiervoor is een aanpassing van marktstrategie en de huidige situatie waarbij er weinig nieuws te melden is.

In de financiële resultaten die het bedrijf vandaag naar buiten bracht is te lezen (op de 4e pagina) dat Nintendo sinds de invoering van Nintendo Direct, een online presentatie, een andere marktstrategie volgt. Ze willen hun presentatie gerichter maken voor de groep, zo krijgt de Amerikaanse consument presentaties van games die helemaal zijn ingericht op de markt. De vorige Nintendo Direct was ook al ingericht voor regio’s om het makkelijker voor de consument te maken, Japan krijgt vanzelfsprekend ook een eigen versie en daarmee dezelfde aanpak.

Dit jaar wil Nintendo op de E3 voornamelijk de focus leggen op titels voor de Wii U, er wordt verwacht dat ook vele titels speelbaar zullen zijn. De opzet zal kleiner zijn en voor de Amerikaanse distributie (industriële partners, journalisten en uitgevers) zullen aparte dingen zijn omdat Nintendo de consument en distributeur wil scheiden, dit omdat beide partijen een andere verwachting hebben.

Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.