Nieuws
Je Leest nu
Microsoft over advertentieanalyses via de Kinect
1

Microsoft over advertentieanalyses via de Kinect

door Redactie7 oktober, 2013

Albert Penello, Director of Product Planning, heeft via Neogaf aangegeven dat hij er voor zal waken dat er geen misbruik wordt gemaakt van de Kinect, dit in de zin van privacyinbreuk en de grootschalige mogelijkheid om data te koppelen aan advertenties.

Panello geeft aan dat er ongekend veel mogelijkheden zijn om Kinect te gebruiken als het continue je data verzamelt en opslaat. Zo is een vaak gehoord verzoek volgens hem om in te loggen via de gezichtsherkenning bij vrienden, dit is niet mogelijk omdat deze data niet in de cloud wordt opgeslagen vanwege privacy redenen en dus enkel op je eigen console mogelijk.

Wat betreft over advertenties op de Xbox One die op maat worden gemaakt door herkenning via de Kinect is hij er duidelijk: “Hier is niemand mee bezig”. Mochten de mogelijkheden van de Kinect ooit voor zoiets worden gebruikt dan heeft de gebruiker hier altijd controle over, laat Panello weten.

Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.