Nieuws
Je Leest nu
Microsoft kondigt de Xbox One aan
0

Microsoft kondigt de Xbox One aan

door Rick de Vries21 mei, 2013
Op hun eigen persconferentie heeft Microsoft de nieuwe Xbox aangekondigd. De nieuwe Xbox zal Xbox One gaan heten. Ook is meteen de console, controller en nieuwe Kinect getoond. Wij hebben hieronder een mooi compact verslag van het evenement. Ook hebben we via Twitter het één en ander verteld. Alle afbeelding zijn van de presentatie en zullen morgen waarschijnlijk al verouderd zijn*.
Tijdens een wat sobere presentatie is de de 8e generatie van Microsoft onthuld. De Xbox One zal dit jaar nog verschijnen! Dit betekent dat ze vol de strijd aangaan met de PlayStation 4.

De presentatie begon met de onthulling van de naam en het eerste gezicht op beeld was Microsoft icoon Bill Gates. Kort na een introducerend filmpje werd de console zelf getoond d.m.v. een filmpje, alles werd uit de kast gehaald want ook de controller en de nieuwe Kinect was te zien.

Console, Controller en Kinect

De controller zag er ontzettend mooi uit en kent 40 nieuwe veranderingen in vergelijking met de vorige. Eén van deze nieuwe mogelijkheden is Impulse triggers! Ook zijn de batterijen geïntegreerd.

De Kinect zal een nog grotere rol krijgen en zal een dominantie functie in de woonkamer krijgen. Het geeft je in combinatie met je TV een onzichtbare afstandsbediening. Ook is er met Snap een soort van splitscreen waarmee tijdens het bekijken van een film op het internet kijken, dit is slechts een voorbeeld en de verdere functies zijn nog niet duidelijk.

Windows 8 interface

De interface lijkt sterk op de van Windows 8, de kernel is dan ook hetzelfde. Het apparaat heeft net zoals de PlayStation 4 8GB intern geheugen en zal zich met de PlayStation 4 kunnen meten, al zijn er niet uitgebreid specificaties vrijgegeven. Wel zit er zoals verwacht een Blu-Ray speler in

Guide & Live

Ook is er de Xbox Guide geïntroduceerd. Hiermee kun je TV programma’s ontdekken, gezien de ontwikkeling van digitale content is dit opmerkelijk. Later werd duidelijk dat ze hier zelf ook dingen mee gaan ondernemen dit in de vorm van een live-action Halo serie.

Xbox Live zal ook opnieuw ontworpen zijn en kan savegames in de cloud opslaan. Vervolgens kun je overal ter wereld, althans Microsoft, verder kunnen spelen.

De Games

Zoals verwacht zijn er ook games aangekondigd, helaas zijn dit er niet al teveel. Dit is zeer jammer voor de echte gamers. Microsoft zal meer op de E3 tonen. Tijdens de release zullen er vijftien games beschikbaar zijn, waarvan 8 nieuwe series.

Electronic Arts

Electronic Arts werd vertegenwoordigd door Andrew Wilson. Hij vertelde dat er tijdens de release vier nieuwe EA games beschikbaar zijn, waaronder voor Europeanen interessant FIFA 14. Gek genoeg zei hij aan het einde toen hij het over FIFA 14 Ultimate Team had: “Only for Xbox”. Deze uitspraak is natuurlijk niet mogelijk en is zeer vreemd te noemen. Zoals gewoonlijk hebben bekende sporters ook over de nieuwe Engine gesproken en hoe goed die wel niet was. Dit deden onder ander Jon Jones, Robert Griffin III, Lionel Messi, Irving (basketbal) en Pettis (UFC).

Forza MotorSport 5

Phil Spencer toonde Forza Motorsport 5. De game waarvan ik al verwachte dat hij zou komen, uiteraard ook niet zo gek. Deze zag er goed uit maar presentatie gewijs was het erg slecht! De concurrent Gran Turismo heeft dit de afgelopen tijd beter gedaan.

Quantum Break

Remedy kondigde Quantum Break aan. Dit zal een grote verrassing kunnen worden! Erg veel is er niet over bekend gemaakt. Hieronder hebben wel een snapshot van een microseconde die werd getoond aan het einde toen de beelden in een trailer voorbij kwamen.

Call of Duty: Ghosts

Op het einde kwam Activision op het podium. Uiteraard kwamen ze met Call of Duty: Ghosts. Hier werd als eerste de grafische pracht getoond. Ook werd er uitleg gegeven over de multiplayer waarbij je nu je eigen karakters kunt maken. De singleplayer zal meer de focus leggen op een emotioneel verhaal.

Afsluitend

Naderhand en tijdens de presentatie druppelde er wat nieuwe informatie binnen waaronder dat de Xbox One niet Xbox 360 games zou kunnen afspelen. Al met al is het een niet al te beste presentatie waarin veelte weinig games zijn getoond. Ook was de presentatie te Amerikaans! Dit is een internationale uitzending waarin best iets Amerikaans mag zitten maar het is naïef om de Europese markt te negeren. Om de bekende vergelijking te maken, deed Sony dit beter? Sony zijn presentatie was niet perfect maar had wel een duidelijk visie, deze ontbrak tijdens de presentatie, erg jammer. De Xbox One zal 15 nieuwe games krijgen tijdens de release, hiervan zijn er acht nieuwe IP’s. Opmerkelijk is het feit dat de aandelen van Sony zijn gestegen na de presentatie.

*tijdens het upgraden zijn de afbeeldingen verloren gegaan. Gezien het artikel op dit moment minder relevant is, en het opzoeken van de originele afbeeldingen veel tijd kost, ontbreken ze.

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.