Nieuws
Je Leest nu
Donkey Kong hacken voor je Dochter
0

Donkey Kong hacken voor je Dochter

door Redactie11 maart, 2013
Een gamende vader en dochter spelen graag samen, hierbij is de dochter graag een vrouwelijke karakter in een game. Zo was ze graag Prinses Peach in Super Mario Bros 2. Dit zorgde voor een probleem toen de vader haar kennis wou laten maken met de originele Donkey Kong uit het jaar 1981. Hierin is niet mogelijk om een vrouwelijke personage te zijn. Hiervoor heeft de vader een oplossing gevonden.
Apart voor zijn dochter heeft hij ervoor gezorgd dat ze met een vrouwelijke personage kan spelen. Dit heeft hij gedaan d.m.v. het veranderen van een rom, een bestand die geëmuleerd kan worden. Met andere woorden het bestand waar Donkey Kong op staat. Naar alle waarschijnlijkheid heeft hij Tile Layer Pro gebruikt om ervoor te zorgen dat de gevangen prinses Lady in het spel de te spelen personage is. Lady kennen we vandaag de dag als Prinses Pauline. Jumpman of beter bekend als Mario die het voorheen opnam tegen Donkey Kong vervult nu een andere rol. Mario is nu in plaats van Prinses Pauline gevangen en moet uiteraard gered worden uit de grote handen van Donkey Kong! Hierboven, in het filmpje, kun je niet Mario maar Pauline in actie zien.

Achtergrond informatie

Om het personage te maken moesten er wat kleine dingen worden aangepast. Het karakter Pauline is groter dan Mario, het 1:1 kopiëren ging dat ook niet zo maar. Hiervoor heeft de vader het moeten aanpassen. Ook bleken de kleuren achteraf nog niet goed te zijn. Deze zijn eveneens handmatig aangepast. De naam van het ‘nieuwe’ spel is Donkey Kong: Pauline Edition geworden. Op het internet worden er ook allerlei ideeën om deze game heen gebouwd. Zo zou het niet kunnen en anderen brengen het in verband met feminisme.

Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.