Games
Je Leest nu
Epic Mickey 2 – The Power of Two
0
Review

Epic Mickey 2 – The Power of Two

door 3 januari, 2013
Positief

Sterke Audio, beter gemaakt voor dove mensen, Leuke Co-Op en het is een redelijk avontuur waar je zeker een hoop uurtjes in kan stoppen!

Negatief

Technisch af en toe ondermaats, onduidelijkheid en slechte uitleg hoe de game werkt hierdoor wordt de game niet optimaal gespeeld.

Score
Onze Score
Bezoekers Score
Beoordeel
Technische Kwaliteit
6.0
Audio Gerelateerde Kwaliteit
8.0
Algemene Spelervaring
8.0
Game Design
7.5
Gameplay
7.0
In een notendop

Alle Disney vrienden komen weer bij één om Mickey Mouse en Oswald te helpen tijdens hun gevaarlijke avonturen! De wereld wordt geteisterd door aardbevingen en hierdoor valt de magische wereld uit elkaar! Dit laten Mickey en Oswald zich niet nog eens gebeuren en ze gaan op onderzoek uit.

7.3
Onze Score
Bezoekers Score
Je hebt een beoordeling gegeven

Likje verf hier en daar?

Het avontuur vindt plaats in de wonderlijke wereld van Wasteland. Oswald, ook wel The Lucky Rabbit genoemd krijgt bezoek van de Gekke Professor (Mad Professor in de game). Hij is de vijand uit het eerste deel maar lijkt zich bekeerd te hebben tot een goed persoon. Hij wil iets doen tegen de aardbevingen en heeft daarbij de hulp nodig van de enige echte Mickey Mouse! Ortensia het kleine vriendinnetje van Oswald vertrouwd de Gekke Professor niet. Guus, een gremlin (vriendelijk uitziend volk) probeert in contact te komen met Mickey Mouse die in een andere dimensie leeft. Dit lukt via de Televisie in Mickey’s huis. Mickey komt in het magische gebouw van tovenaar Yen Sid, deze bezit een speciale kwast waarmee de wereld ingekleurd kan worden, maar het tegenovergestelde is ook mogelijk! Mickey ‘leent’ de kwast ongevraagd en betreed de wereld waar Oswald zich in bevind.

De zaken zien er slecht uit en Mickey had niet veel later moeten komen. De speler heeft nu de mogelijkheid om co-up te spelen, dit is ook uitgebreid getest door ons. Je zult al gauw merken dat samenwerken onvermijdelijk is. Of het nu een simpel opzetje is of dat je gezamenlijk poorten moet open maken, het is een punt wat niet vlekkeloos werkt. Zowel in co-up als singleplayer zijn er problemen. Bij de eerst genoemde is het vaak onduidelijk wat je moet doen en bij de laatst genoemde staan objecten in de weg waardoor er onnodig veel gewacht moeten worden, dit leidt tot frustraties. In de singleplayer mode kun je alleen met Mickey Mouse spelen.

De gameplay is wat gevarieerd door de zogenaamde projectoren die verspreid staan over de wereld. Hier speelt de speler in 2d in plaats van de vrijheid om overal naar toe te gaan. Het meeste zul je als 3d ervaren en dit zou een droom zijn geweest voor de wat oudere gamers toen ze jong waren. De game is niet erg moeilijk en eist voornamelijk een hoop geduld, dit door het soms slecht aangegeven van de opdrachten. Deze zijn in het menu te vinden maar duidelijk staat het niet aangeven op een kaart of iets in die richting.

De wereld wordt gevormd door puzzels waarbij objecten in bijv. stroompunten moeten worden gezet. Met de kwast heeft Disney een mooie troef achter de hand en zijn puzzels niet meteen wat ze lijken. De kwast kent twee kleuren, met de groene kleur wis je de wereld als het ware uit (dit werkt niet op alles). En met de blauwe kleur je de wereld in, ook dit is beperkt. Het is niet mogelijk om constant verf te gebruiken, deze kan opraken. De speler begint met een aantal blokjes, als deze helemaal leeg komt er automatisch (langzaam) weer één blokje bij. Later in het spel komen er meer tegenstanders en moeilijkere tegenstanders. Opnieuw moet je samen werken om bepaalde vijanden te overmeesteren. Het is aan jou of je de monster ‘wist’ of vriendelijke maakt met je blauwe verf. De meeste monsters worden bestuurt door kleine wezens genaamd Spatters.

Naast het bestrijden met verf heb je ook nog het draaisysteem om tegenstanders ergens heen te duwen. Deze aanval richt geen schade aan. Naast het zoeken van een oplossing voor de aardbevingen zijn er ook nog genoeg andere dingen te doen. Regelmatig zullen bepaalde Toons je hulp nodig hebben. Zo kun je onder andere Donald Duck helpen maar ook Disney figuren die wat verder weg staan van Mickey Mouse. Ook kun je kleren kopen voor zowel Mickey Mouse als Oswald, deze hebben ook nog eens bonussen zoals betere bescherming tegen vijanden. Ook zijn er vele speldjes in het spel die je kunt verzamelen. Na het spelen van het hoofdverhaal gaat de game gewoon door en kun met dat soort dingen aan de gang als je dat niet eerder hebt gedaan.

 

Audio

Het audiodesign is erg goed te noemen. Zo zijn er goede stemmen gekozen en is de muziek erg leuk. De gekke professor kent in de game vele muzikale momenten die grappig maar ook goed zijn. De scenes die hierbij getoond worden hebben een apart stijltje. Het doet wat denken aan een filter wat de kleuren wat ouder maakt maar daaroverheen zit nog een laag waterverf. Dit is een positief punt. De stem van Ortensia, het vriendinnetje van Oswald komt gelukkig niet al te vaak voor in de game. Deze is erg irritant en zo hoog dat je er vleermuizen mee weg kunt jagen. De effecten die herhaaldelijk terugkomen kunnen na verloop van tijd irritant worden, dit komt meer door het wat mindere technische gedeelte van deze game. De audio is niet per definitie slecht, iets meer diversiteit was welkom geweest.

Overige

Als laatste punt willen we de ondertiteling benoemen. In vele games is dit ondermaats voor slechtziende of dove mensen! De gesproken taal is weliswaar Engels maar de Nederlandse toevoeging in ondertiteling is uitstekend.

In vele games is dit ondermaats voor slechtziende of dove mensen!

In tegenstelling tot andere games is snel duidelijk wie er spreekt en of er een tekst gezongen wordt. Het gaat over het algemeen ook niet onnodig door elkaar heen. Met uitzondering van een paar foutjes waar Oswald constant in de herhaling valt, dit is een technisch probleem. Vanwege dit punt geven de game op overige een 8. Dit zou een standaard moeten zijn en een voorbeeld voor andere ontwikkelaars.

Conclusie

Epic Mickey 2 is misschien niet episch zoals de naam doet vermoeden maar is ook zeker niet zo slecht als vele sites doen beweren. Het is voor een breed publiek gemaakt maar kinderen zullen er waarschijnlijk nog het meeste plezier uit halen. Het is jammer dat er technische problemen zijn, dit is frustrerend. Onbespeelbaar wordt het er niet van maar af en toe zit het op het randje. Een derde deel mag er zeker komen al zullen er dan wel wat nieuwe dingen moeten worden bedacht. Disney dat sinds kort in het bezit is van Star Wars, wie weet is dat een goed idee?

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Technische Kwaliteit
Audio Gerelateerde Kwaliteit
Algemene Spelervaring
Game Design
Gameplay

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.