Film en Serie
Je Leest nu
The Amazing Spider-Man – Een Beknopte Review
0
Review

The Amazing Spider-Man – Een Beknopte Review

door 10 november, 2012
Positief

Donkerder en daardoor meer sfeervol, blijft dichter bij het origineel

Negatief

Verkeerde keuze wat betreft bepaalde muziek, kortzichtigheid

Score
Onze Score
Bezoekers Score
Beoordeel
Algemene Kwaliteit
7.0
Technische Kwaliteit
8.0
Audio Gerelateerde Kwaliteit
6.5
Karakters/Personages
7.0
Overige
6.5
In een notendop

Spider-Man is een succesvol merk en dat al een behoorlijk tijd! De oude Spider-Man is uit de laan gestuurd en met de Amazing Spider-Man is er een nieuwe geïntroduceerd. Ook is er gekozen voor een nieuwe vijand die niet in de vorige films voorkwam. Is Spider-Man opnieuw een succes of gaat het allemaal te snel?

7.0
Onze Score
Bezoekers Score
Je hebt een beoordeling gegeven
De Spinnenman zoals Spider-man vroeger bekend stond in ons kleine landje loopt al een tijdje mee in de entertainment industrie. Uiteraard begonnen als stripheld en uitgegroeid naar een filmheld. In games heeft hij natuurlijk ook al naam gemaakt! Ook nu is er weer een game gebaseerd op de huidige film. In het verleden is hij zelfs opgedoken als een heuse skateboarder in een Tony Hawk game. Terug naar de film! Het gaat om een reboot van de film-serie. Er was een vervolg in de planning met de vorige Spider-man Toby Maquire maar dit is niet doorgegaan. Voor de reboot is een nieuwe acteur aangesteld die de rol van Peter Parker mocht invullen, oftewel de echte naam van Spider-Man. Andrew Garfield bekend van The Social Network mocht de rol vertolken. Hij brengt het stuntelige gevoel goed over naar de kijker. Hij past goed in het plaatje, in onze ogen beter dan de vorige Spider-Man Toby Maguire.

In grote lijnen hetzelfde

Het verhaal is niet exact het zelfde als de voorgaande delen en er is zowaar een nieuwe slechterik gevonden om het op te nemen tegen Spider-Man. Verwacht geen grote veranderingen in het verhaal de grote lijnen blijven het zelfde. In vergelijking met de voorgaande delen zal het wat donkerder ogen. Martin Sheen is één van de grote namen uit de film. Hij speelt de oom (Ben Parker) van Peter Parker en doet dit erg goed! Het is niet een zeer uitgebreide rol maar hij weet het goed neer te zetten. Gamers zullen de stem herkennen van de Mass Effect games.

Geen realisme verwachten

Het moge duidelijk zijn hoe Spider-Man is ontstaan, hij is gebeten door een spin. Dit is algemeen bekend en kan geen spoiler genoemd worden! De manier waarop dit gebeurt zal niet erg realistisch zijn en dat moet je natuurlijk ook niet verwachten van superheldenfilm. Het regent aan toeval in Peter Parkers leven. De film weet het tempo erin te houden en doet niet denken aan een déjà vu. Het kent grappige momenten maar ook trieste. De manier waarop en hoe Spider-Man werkt blijft trouwer aan de oude originele stripverhalen van Stan Lee, die tevens weer een klein rolletje heeft.

Duidelijke stempel en Muziekkeuze

De film is zoals boven te lezen is gemaakt door Columbia Pictures, het overkoepelende bedrijf is Sony Corporation. Dit is ook te zien in de film zelf. Als je goed kijkt naar de gebruikte toestellen zul je zien wat er bedoeld wordt. Ze gebruiken hun eigen lijn. Dit is slim te noemen om je product te promoten maar het is af en toe net even teveel. Het moet niet al te oppervlakkig worden. De gekozen popnummers in de film is wat ongeïnspireerd en past niet bij het sfeertje.

Technische aspect en conclusie

De technische productie is goed te noemen. Ben je heel erg scherp dan kun je nog een gedeelte groen zien wat niet goed afgemonteerd is in bepaalde scenes. The Lizard (Rhys Ifans) wat de vijand in de film is ziet er ook mooi uit. Al met al is The Amazing Spider-Man een prima film te noemen. Het is geen meesterwerk, verwacht geen realisme en met dat in je achterhoofd zal het gewoon een vermakelijke film zijn. Tevens nog noemenswaardig is de rol Emma Stone die Gwen Stacey in de film speelt. Het acteerwerk van de jonge dame is veel belovend. Een zeven is een in onze ogen een terecht cijfer.

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Algemene Kwaliteit
Technische Kwaliteit
Audio Gerelateerde Kwaliteit
Karakters/Personages
Overige

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.