Artikelen
Je Leest nu
De Toekomst van de Controller: deel 2
0

De Toekomst van de Controller: deel 2

door Rick de Vries25 december, 2011

We weten nu wat we hebben. Onze huidige generatie voldoet aan onze wensen. Dus we kunnen ons afvragen in hoeverre we afstand willen doen van wat we nu hebben. Gelukkig staat de toekomst nog niet vast maar we kunnen al wel een blik werpen op wat ons misschien te wachten staat. Mocht je het eerste deel nog niet hebben gelezen, dan raden we aan dat eerst te doen.

We weten nu wat we hebben. Onze huidige generatie voldoet aan onze wensen. Dus we kunnen ons afvragen in hoeverre we afstand willen doen van wat we nu hebben. Gelukkig staat de toekomst nog niet vast maar we kunnen al wel een blik werpen op wat ons misschien te wachten staat. Mocht je het eerste deel nog niet hebben gelezen, dan raden we aan dat eerst te doen.

Zonder handen

In de toekomst en zoals nu zal de game markt blijven groeien. Het gaat hier niet om één stroming we kunnen namelijk van twee groepen spreken. De doorgewinterde gamers die gamen voornamelijk vanwege hun passie, het beleven van verhalen, het ontsnappen aan de realiteit en het is tenslotte een aangename hobby waar veel tijd ingestoken wordt. De tweede groep die verantwoordelijk is voor explosieve stijging is de casual-gamer, de Engelse term voor de eenvoudige gamer. Hierbij moet je denken aan moeders die gezellig dansen voor het motion gebeuren of samen met het gezin een leuke partygame spelen.

Die laatste groep is van groot belang voor zowel de ontwikkelaars als de doorgewinterde gamer. Zolang er geld aan verdiend kan worden, blijkt dit een gemakkelijke keuze voor de console ontwikkelaars. Het pc segment is een ander verhaal. Het is algemeen bekend dat het motion gebeuren het erg goed doet bij de casual-gamer. Waar het op neer komt is dat het motion gebeuren een boost zal krijgen vanwege de financiële cijfers. Althans dit is zeer aannemelijk al kijkend naar de cijfers.

Geen controller?!

Het zou nu logisch zijn om te denken dat de controller verdwijnt met de volgende generatie consoles. Wees gerust dat gaat niet gebeuren. We vergeten namelijk dat de casual gamers niet de groep is die de beste grafische mogelijkheden uit hun console willen halen. En daarbij komt ook nog dat ze liever niet al te veel geld willen betalen. Zodra er een nieuwe console komt neemt zijn voorganger de plaats in. Langzaam zal ook de groep casual-gamers naar de nieuwe console gaan zodra de prijs zakt. En wat er dan volgt is een vicieuze cirkel.

Dit werkt prima, dus waarom geen toekomst met je eigen brein als controller.

Maar wat als er een goed alternatief is?

Probeer je persoonlijke gedachtes bij een controller eens aan de kant te zetten. Een controller doet waar jij op drukt. Niet meer en niets minder. Het gaat hier dus om een gedachte. Neem eens game in gedachten en bestuur hem met je geestelijk controller je hebt dus je huidige controller in je handen maar mag het niet gebruiken. Dit werkt prima, dus waarom geen toekomst met je eigen brein als controller. De technologie komt al in de buurt op dit gebied. Door het meten van spierbeweging is het al mogelijk. Maar kritische gezien is dit niet wat Gamemind bedoelt. En het bestaande systeem werkt slecht en laat staan dat het functioneel met elke game is. De eerste stap is gezet. De volgende keer vervolgen we weer.

Omdat het kerst is maken we niet een al te lang artikel. Het is namelijk de bedoeling dat je bij de familie bent. Morgen is er geen artikel maar aankomende dinsdag gaan we verder met het interessante onderwerp.

Dus ga nu snel terug naar je familie en een prettige voortgang toegewenst!

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.