Artikelen
Je Leest nu
Belasting heffen op gewelddadige games
0

Belasting heffen op gewelddadige games

door Redactie14 mei, 2013

De vicepresident van Amerika heeft laten weten dat hij geen legale restricties ziet in het belasten van gewelddadige media. Dit zou betekenen voor Amerikanen dat ze over elke game bij wijze van spreken een extra euro betalen. Hoe dit exact zal worden uitgevoerd mocht het er doorheen komen in de politiek is nog onbekend, waarschijnlijk komt het ook niet zover.

Joe Biden, de vicepresident van Amerika, heeft achter gesloten deuren voor de media overleg gehad. Hierin kwam ook het onderwerp geweld in games naar voren. Deelnemers vertelden aan Politico het verhaal, dit ging vervolgens ook naar Gamepolitics. Hierin kwam naar voren dat hij het niet erg zou vinden als er belasting wordt betaalt voor gewelddadige games. Wel moet er eerst onderzoek worden gedaan naar de invloed van games en films op jonge mensen.

Slachtoffers

Het idee is afkomstig van Franklin Graham zou Joe Biden hebben gezegd. Graham gaf aan dat het geld dat via de belasting binnenkomt onmiddellijk naar slachtoffers kan gaan die gewond zijn geraakt bij een schietpartij, dit kunnen tevens ook nabestaanden zijn die zorg nodig hebben.

Mening Gamemind

Het kwalijke aan deze uitspraak is dat er wordt gesuggereerd dat games, films en andere media direct in verband worden gebracht met de slachtoffers en daarmee lijkt het alsof het ook meteen de oorzaak is. Mochten onder andere games de aanstichter van geweld zijn, wat wij ten zeerste betwijfelen, dan is het alsnog lastig hoe ver je mag gaan.

Moeten religieuze boeken verboden worden? Forceer je op deze manier geen censuur doordat de maker zich moet inhouden en niet een waarheidsgetrouw beeld kan schetsen (financiële druk etc.)? Is het geen manipulatieve aanpak om geld te besparen door de Amerikaanse overheid? Symbool politiek?

Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.